Das Mag: uitgever, van de boeken van auteurs als Jelle Brandt Corstius, Lize Spit en Maartje Wortel. Daarnaast organiseert het  leesclubfestivals in Amsterdam, Antwerpen en Berlijn.


Leesbevordering voor scholieren en bibiotheekbezoekers.  


Dit is de site van het Biografisch Portaal van Nederland. Hier vind je wetenschappelijk verantwoorde informatie over kopstukken en andere opzienbarende figuren uit de Nederlandse geschiedenis.

 

Boekenweek


Hier vind je leesadviezen voor scholieren met samenvattingen, niveaus en opdrachten.


Sinds de lancering van www.dbnl.org in 1999 door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde groeide de site uit tot een populaire dienst die duizenden literaire teksten, secundaire literatuur en aanvullende informatie als biografieën en audiovisueel materiaal bevat.

Gedichten buiten,  op muren, stoepen, kades. 


De site literatuurgeschiedenis.nl van de Universiteit van Leiden bevat een complete en zeer uitgebreide leergang literatuurhistorie en links naar artikelen en primaire teksten.

Middelnederlandse teksten worden op Vogala voorgelezen.


Heel veel literair nieuws!


literatuurmuseum (voorheen letterkundig museum)


Dichter des vaderlands

Sinds 2000 kent Nederland een Dichter des Vaderlands. De eerste, Gerrit Komrij, werd gekozen in 2000 Daarna volgden Simon Vinkenoog, Driek van Wissen, Ramsey Nasr Anne Vegte en Ester Naomi Perquin. Zij is in 2019 opgevolgd door Tsead Bruinja. Lees verder

 


Meander is een pagina over dichters en gedichten. Met name de besprekingen van klassieke gedichten zijn de moeite waard. 


Onder de noemer Prijs de Poëzie worden op 21 maart 2020 meerdere poëzieprijzen uitgereikt: De Grote Poëzieprijs – sinds 2019 de opvolger van de VSB Poëzieprijs - en de prijzen van De Gedichtenwedstrijd.


Stichting Poetry International is een literaire organisatie die zich ten doel stelt aandacht te vragen voor goede poëzie uit binnen- en buitenland en de internationale uitwisseling tussen dichters, poëzievertalers, -kenners en –liefhebbers te stimuleren.


En nog meer over poëzie, onder andere Awater.